Yoga - Meditation - Ayurvedic

Yoga boeken

De meest gezaghebbende spirituele yoga en meditatie boeken:

 

De Yoga Sutras van Patanjali

De Yoga-Sutras van Patanjali is het meest gezaghebbende en bruikbare boek voor de yoga-beoefenaar. Patanjali wordt ook wel de 'vader' van de yoga genoemd.  

 

Hatha Yoga Pradipika van Svatmarama

Dit boek beschrijft de asana's die uitgevoerd worden een yogi. Dit yogaboek is alleen te lezen onder leiding van een Meester. Als dit letterlijk of onjuist beoefend wordt kan het dodelijk zijn! Terwijl het tegenovergestelde bedoeld wordt.

 

Yoga Dipika van B.K.S. Iyengar

Het meest komplete Hatha-Yoga boek is Yoga Dipika (Licht op yoga). In dit boek staan alle Yoga oefening beschreven met een files/plaatje en een beschrijving waar de oefening voor staat. Ook een index welke oefeningen voor een bepaalde toestand of aandoening het beste geschikt zijn.

Opmerkingen bij het boek!!! Alle oefeningen op de foto´s graag zien met de tenen terug naar het lichaam (90 graden dus niet uitstrekken a.u.b.).

Tweede kanttekeningen bij de Pranayama´s is dat deze mentaal moeten gezien worden. Niet fysiek, juist uitleg alleen bij een erkende Raya Yoga opleiding. Het is niet wijs zomaar even uit te leggen, hier is echt begeleiding voor nodig van een guru. Beter is de Pranayama (ademhaling) fysiek niet (te vaak) te doen.

 

Bhagavadgita (onderdeel van de Mahabathara)

Een vorm van de Bijbel voor de Hindi´s. Een verhaal waarom er strijd geleverd wordt. Het lagere zelf dat het hoger Zelf dient. (beste vertaling: Guus Nooteboom/Kuuk Nooteboom (Ankh-Hermes))

 

De Bijbel

Voor de westerse Yogi, wel goed blijven opletten dat het alleen om de symboliek gaat, zoals in elk boek. Alles is alleen maar symbolen. De wens is dat je ervan leert, en niet in het verhaal blijft hangen. Veelal word alles te kortzichtig belezen. Bijvoorbeeld: de wereld werd in zeven dagen geschapen. Een dag van Brachman (de schepper) is 10.00000000000000 jaar. Kun je er wat bij voorstellen als mens, hoeveel dat is? Onbegrijpelijk is het geheel, niet te bevatten voor de mens, maar de mens denkt van wel, hij snapt de dingen wel hoor.

 

Esoterische psychologie van T. Dethlefsen

In dit boek 'De zin van ziek' zijn staat hoe het in het leven werkt, als je het goed leest en bestudeert is het een enorme verrijking. Het staat er zeer duidelijk en helder vermeld. Misschien mijn grootste aanrader, maar ja, ik ken Uw pad niet.

 

De geheime leer van H.P.Blavatsky

Mevrouw Blavatsky laat zien dat elke stelling, geloof en politiek een tegenstelling heeft en maakt elke stelling tot brandhout waarmee je je karma kunt oplossen. Zeer intellectuele stof voor een ruime denker.

 

Boeken van Alice Bailey

Mevrouw Bailey leefde begin van de vorige eeuw. Een medium die vele boeken heeft geschreven ingefluisterd door Dwain Cool, groot Yogi uit het verleden. De boeken staan vol wijsheid, de hele cosmos wordt uitgelegd, helaas niet te bevatten voor het intellect en bevattingsvermogen van de mens, schiet ruim te kort. Pas leesbaar als je je zelf hebt opgegeven. Jouw stellingen en gevangenissen zijn er niet meer: pas dan is er universele ruimte voor dit soort stof.

 

  • De Yoga Sutra´s van Patanjali - I.K. Taimni € 22,50
  • Autobiografie van een Yogi - Yogananda € 30,00
  • Yoga Dipika B.K.S. - Iyengar € 32,50
  • Ashtanga Yoga Oefenhandboek € 29,90
  • Yoga geeft ruimte Skadi van Paasschen € 19,95
  • Aliteruisme Matthieu Ricard € 44,95
  • Transformatieve yoga Ganga Hoogendoorn en Willemke Stilma € 30,00
  • De cirkel is rond Wayne W Dyer € 24,95
  • Krishnamurti Marina Kuyper € 15,95
  • Dhammapada Paul Boersma € 19,90