Yoga - Meditatie - Ayurveda
  • nl
  • en
  • de
  • fr

Occultisme

 

Het lezen van de zintuigen kan een mogelijkheid zijn tot ontwikkeling. Alles is neergezet als een symbool en het gaat erom wat er met die symboliek wordt bedoeld. Dit is een raadsel dat waarschijnlijk niet door de mens wordt herkend. Maar laten we proberen toch wat te duiden. Bij elke gebeurtenis wordt er iets aangeduid door de andere werelden. Zo boven, zo beneden. De vraag is of je het leest ofwel kunt lezen. Je kunt dus gewoon zomaar een boek op een willekeurige bladzijde openslaan en wat je dan leest, is op dat moment precies voor jou. Er zijn een aantal specifieke methodes bedacht om symbolen te duiden.
 

(Tarot)kaarten

Er zijn vele vormen van kaarten. De oorspronkelijke speelkaarten zijn ook spiritueel bedoeld, maar later alleen voor vertier en gokken gebruikt. De tarotkaarten van Aleister Crowley en Rider Waite zijn de bekendste. Wat minder bekend is zijn de karmakaarten, die in de oudheid in India door Gurus werden gebruikt.
De bedoeling is dat er een kaart (of meerdere) getrokken wordt uit een spel kaarten en dat dit inzicht geeft in een situatie of op een vraag. De uitleg wordt meestal opgezocht in een boek of door iemand gegeven, die hierin geoefend is.
 

Orakel der Runen

De Runen zijn stenen met een oud alfabet en van Scandinavische oorsprong. De symbolen die op de stenen neergezet zijn, werken volgens het zelfde systeem als de tarot. Ook hier worden een aantal stenen getrokken om inzicht te geven. Volgens de boeken zijn ze ontwikkeld voor de geestelijke strijder. De teksten zijn ijler en geven misschien meer uitleg over de oorzaak achter de vraag.
 

Pendelen

De pendel is een stukje materie aan een touwtje of kettinkje. Door de beweging te volgen van de pendel kun je een antwoord krijgen. Het werkt alleen met vragen waar het antwoord "ja" of "nee" op kan zijn. In principe stel je een vraag aan het hogere onbewuste. Deze geeft altijd het goede antwoord. Je kunt de pendel testen door eerst te vragen wat "ja" is en te zien welke richting het project uit gaat en dit vervolgens ook met "nee" te doen. Daarna kun je het voor jezelf testen door duidelijke vragen aan je hogere Zelf te stellen, waarvan je het antwoord weet om te kijken of het werkt.
 

Pas op!

Al deze zaken zijn zeer snel een valkuil of belemmering of brengen blokkades. Voor je het weet zit je op een zijpad. Daar is echter niets mis mee, als je dat wilt.