Yoga - Meditatie - Ayurveda
 • nl
 • en
 • de
 • fr

Oorkaarsen

Het is genieten tijdens de Ayurveda oorkaarsen therapie, met de kruidige geur van de planten en honing komende uit de Indiaanse cultuur. Deze Hopi Indiaanse ontspannings-ceremonie is weldoend en rustgevend. De oorkaarstherapie is lichaamszuiverend. De kaarsen zijn uit 100% natuurlijke grondstoffen vervaardigd.
 

De legende

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als natuurmiddel in verschillende culturen bekend. Geschiedkundige wortels vinden wij terug bij de steppenvolkeren van Siberië, in Azië en bij de Noord- en Zuid-Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremonieën. Door de Hopis, de oudste Pueblostam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit, kwam dit gebruik weer naar Europa dank zij het professionele engagement van BIOSUN. Sinds 1985 zijn wij als eerste onderneming begonnen met het gebruik van de oorkaarsen verder te onderzoeken en weer in de belangstelling te brengen. Sinds die tijd hebben steeds meer mensen in onze kultuur de weldoende werking van deze oeroude ceremonie leren kennen en waarderen.

 

Het actieve principe

BIOSUN Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een "bevrijdend" aanvoelende drukregeling in oor-voorhoofd en bijholten gebied.
Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

 

Goede kwaliteit met de beste grondstoffen

Alle Originele BIOSUN Oorkaarsen worden ook nu nog met liefdevolle zorgzame handenarbeid gemaakt. Volgens oud recept en met de beste, gecontroleerde grondstoffen. Zonder enig compromis wordt er katoen gebruikt van de beste kwaliteit, dat wil zeggen geen bestrijdingsmiddelen op het veld en geen chemische behandeling bij de verwerking. De verschillen in kleur en lengte zien wij als kwaliteitsnorm van handenarbeid en als bijzondere eigenschap aan dit fijne product. Biosun gebruikt voor de oorkaarsen uitsluitend zeer zuivere bijenwas, honingexteact, traditionele Indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid, kamille en 100 % natuurlijke etherische aroma-essences.

 

Bevoegdheid en zekerheid

Steeds meer tevreden klanten over de hele wereld gebruiken BIOSUN Oorkaarsen. Van onze 15-jarige ervaring op het gebied van oorkaarsen en de hoge kwaliteitsnormen maken zij dankbaar gebruik. De brandmarkering en de veiligheidsfilter maken het gebruik gemakkelijk en zeker. BIOSUN Oorkaarsen worden getest door onafhankelijke instituten. Het zijn goedgekeurde producten naar de EU richtlijnen 93/42.

 

Harmonie van lichaam, ziel & geest

Voor de eerste maal is het in een overtuigend concept gelukt, de voordelen van oorkaarsen met de mogelijkheden van de traditionele aromatherapie te verbinden. Alle aroma's worden volgens de oude Chinese regels van Yin en Yang samengesteld. Zo zijn unieke, nieuwe geurcombinaties ontstaan die uitgebalanceerde vrouwelijke en mannelijke interpretaties in zich verenigen.
 

BIOSUN oorkaarsen topkwaliteit

Vanzelfsprekend zijd de Biosun oorkaarsen zuiver, natuurlijk en bevatten geen vreemde conserveringsmiddelen.

 

Een ontspannen en behaaglijk gevoel

Geniet van de kruidige geur van de planten en de honing komende uit de Indiaanse cultuur, het zacht knisperen van de oorkaars. De verre herinneringen aan een diep vertrouwen en veiligheid worden in u  weer wakker gemaakt. De oorkaars vermindert ook de subjectieve klachten in oor en hoofd gebied.

 

Een intensieve ervaring, voor innerlijke harmonie en geestelijke rust 

Onderstaande aandachtig lezen voordat u met de behandeling begint.               

 

Voorbereiding

Om een optimale werking te verkrijgen schept u  een aangename sfeer met bijvoorbeeld onze Indiaanse ontspanningsmuziek en onze geurende olieën. Zorg voor een glas water binnen handbereik en let ook op dat er geen haren in de omgeving van de vlam zijn. De behandelruimte mag niet tochtig zijn en de patiënt wordt tijdens de behandeling en rustperiode toegedekt. Men neemt een gemakkelijke zijligging aan, hoofd lichtjes ondersteund door een kussen zodat het oor naar boven gericht is. Sluit de ogen en geniet ten volle van de momenten van ontspanning. Bij het opbranden van de kaars kunnen kleine koude deeltjes as wegvliegen (geen verbrandingsgevaar). Indien u  dat wenst kan u  de haren en de kleding afschermen met een doek.

 

Aansteken en branden:

Na de voorbereidingen neemt de partner plaats aan het hoofdeinde. Voordat men ze in het oor plaatst de oorkaars steeds aan de niet beschreven kant aansteken. Deze bevindt zich aan de andere zijde van de veiligheidsfilter.

 • De niet brandende kant van de oorkaars wordt verticaal in het oor geplaatst met een lichte draaiende beweging en met een zachte druk naar beneden om de gehoorgang volledig af te sluiten.
 • De oorkaars is goed geplaatst als men geen rook ziet komen uit de gehoorgang en er een fijn knetterend geluid wordt waargenomen.
 • De hand rust over het oor van de patiënt, de oorkaars geklemd tussen de vingers, dit geeft een gevoel van bescherming en geborgenheid.
 • De oorkaars gaat niet vanzelf uit. Laat ze opbranden tot ongeveer 1cm boven de rode streep zeker niet verder. Haal de oorkaars dan met een lichte draaiende beweging uit het oor en doof ze in een glas water.

 

Beide oren behandelen

Men moet steeds beide oren behandelen, oor na oor, zodat men het energetisch evenwicht verzekert. Na het verwijderen van de oorkaars maakt men het oor lichtjes schoon met een oorlepeltje, om eventuele condensresten die aan de kleine oorhaartjes en vooraan in de gehoorgang zijn blijven hangen, te verwijderen.

 

Nazorg

Een aansluitende rustperiode van circa 15-30 minuten ondersteunt op zeer positieve wijze de nawerking. Ook hier kan een zachte achtergrondmuziek en geur aroma's de sfeer alleen nog maar verbeteren.

 

Opslag

De oorkaarsen kan men het best in een droge en koele ruimte bewaren en in een gesloten verpakking.

 

 • BIOSUN Oorkaarsen zijn circa 22 cm lang en branden ongeveer 10-12 minuten. Werken met oorkaarsen is werken met vuur, daarom is er gevaar op verbranding.
 •  Uit veiligheidsoverwegingen is het af te raden oorkaarsen bij zichzelf te plaatsen. Laat steeds de behandeling over aan een tweede persoon, bijvoorbeeld uw partner of vriend.
 • Deze moet strikt onze aanwijzingen volgen dan is het gebruik veilig en kan de persoon die voor de oorkaarsenbehandeling heeft gekozen zich ook totaal ontspannen en volledig genieten.
 • Hebt u  chronische of acute klachten? Of bent u  niet zeker dat een oorkaars behandeling wel goed voor u  is? Vraag daarom raad aan de therapeut van Uw keuze.
 • Bij een geperforeerd trommelvlies, inplantaten van de middenoorbeentjes, acute oorontstekingen en huid-aandoeningen van oor en gehoorgang is een behandeling met oorkaarsen in het algemeen af te raden.
 • Uiterst zelden is er sprake van een allergische reactie, die zich kan uiten door jeuk en snel te verhelpen is met oordruppels.
 • Het gebruik van oorkaarsen gebeurt principieel op eigen verantwoordelijkheid.
 • Als u  de bijgesloten gebruiksaanwijzing doorneemt ervaart u  dat het gebruik hiervan eenvoudig en veilig is.

 

 

 • Oorkaarsen Traditional per 2 verpakt Biosun € 6,25
 • Oorkaarsen Traditional per 10 verpakt Biosun € 29,25
 • Oorkaarsen Traditional per 50 verpakt Biosun € 140,00
 • Oorkaarsen Traditional per 100 verpakt Biosun € 265,00
 • Naturhelix oorkaarsen Tijm, 2 stuks € 5,75
 • Naturhelix oorkaarsen Tea Tree, 2 stuks € 5,75
 • Naturhelix oorkaarsen Propolis, 2 stuks € 5,75
 • Naturhelix oorkaarsen Muskaatsalie, 2 stuks € 5,75
 • Naturhelix oorkaarsen Eucalyptus, 2 stuks € 5,75
 • Naturhelix oorkaarsen Naturel, 2 stuks € 5,75
 • Naturhelix oorkaarsen Naturel, 10 stuks € 20,25
 • Naturhelix oorkaarsen Lavendel, 10 stuks € 20,25