Yoga - Meditatie - Ayurveda
 • nl
 • en
 • de
 • fr

Yoga boeken

De meest gezaghebbende spirituele yoga en meditatie boeken:

 

De Yoga Sutras van Patanjali

De Yoga-Sutras van Patanjali is het meest gezaghebbende en bruikbare boek voor de yoga-beoefenaar. Patanjali wordt ook wel de 'vader' van de yoga genoemd.

 

Hatha Yoga Pradipika van Svatmarama

Dit boek beschrijft de asana's die uitgevoerd worden een yogi. Dit yogaboek is alleen te lezen onder leiding van een Meester. Als dit letterlijk of onjuist beoefend wordt kan het dodelijk zijn! Terwijl het tegenovergestelde bedoeld wordt.

 

Yoga Dipika van B.K.S. Iyengar

Het meest komplete Hatha-Yoga boek is Yoga Dipika (Licht op yoga). In dit boek staan alle Yoga oefening beschreven met een files/plaatje en een beschrijving waar de oefening voor staat. Ook een index welke oefeningen voor een bepaalde toestand of aandoening het beste geschikt zijn.

 

Opmerkingen bij het boek!!! Alle oefeningen op de foto´s graag zien met de tenen terug naar het lichaam (90 graden dus niet uitstrekken a.u.b.).

 

Tweede kanttekeningen bij de Pranayama´s is dat deze mentaal moeten gezien worden. Niet fysiek, juiste uitleg alleen bij een erkende Raya Yoga opleiding. Het is niet wijs zomaar even uit te leggen, hier is echt begeleiding voor nodig van een guru. Beter is de Pranayama (ademhaling) fysiek niet (te vaak) te doen.

 

Bhagavadgita (onderdeel van de Mahabathara)

Een boek dat een grote rol speelt in het hindoeïsme. Een verhaal waarom er strijd geleverd wordt. Het lagere zelf dat het hoger Zelf dient. (beste vertaling: Guus Nooteboom/Kuuk Nooteboom (Ankh-Hermes))

 

Esoterische psychologie van T. Dethlefsen

In dit boek staat hoe het in het leven werkt, als je het goed leest en bestudeert is het een enorme verrijking. Het staat er zeer duidelijk en helder vermeld. Misschien mijn grootste aanrader, maar ja, ik ken Uw pad niet.

 

De geheime leer van H.P. Blavatsky

Helena Blavatsky laat zien dat elke stelling, geloof en politiek een tegenstelling heeft en maakt elke stelling tot brandhout waarmee je je karma kunt oplossen. Zeer intellectuele stof voor een ruime denker.

 

Boeken van Alice Bailey

Mevrouw Bailey leefde begin van de vorige eeuw. Een medium die vele boeken heeft geschreven ingefluisterd door Dwain Cool, groot Yogi uit het verleden. De boeken staan vol wijsheid, de hele kosmos wordt uitgelegd, helaas niet te bevatten voor het intellect en bevattingsvermogen van de mens, schiet ruim te kort. Pas leesbaar als je je zelf hebt opgegeven. Jouw stellingen en gevangenissen zijn er niet meer: pas dan is er universele ruimte voor dit soort stof.

 

 

 • Yoga Dipika B.K.S. - Iyengar € 32,50
 • Ganesha woordentolk geesteswetenschappen € 17,50
 • Ashtanga Yoga Oefenhandboek € 29,90
 • De Sneeuwluipaard Peter Matthiessen € 22,00
 • Transformatieve yoga Ganga Hoogendoorn en Willemke Stilma € 30,00
 • De cirkel is rond Wayne W Dyer € 24,95
 • Dhammapada Paul Boersma € 19,90