Yoga - Meditatie - Ayurveda
  • nl
  • en
  • de
  • fr

Hatha Yoga en Chakra’s


De juiste beoefening van Hatha Yoga zorgt voor het gradueel ontwaken van de zeven krachtcentra (chakra's). 

 

Door de activering van de eerste chakra, Muladhara chakra,  verkrijgen we een staat van uitstekende vitaliteit. 

 

Door de activering van de tweede chakra,  Swadhistana chakra,  zijn we zeker van harmonieuze sociale interacties en een gezonde seksuele lust. 

 

Door Manipura chakra, derde chakra, te activeren vergroten we onze wilskracht en zelfvertrouwen.

 

Door Anahata chakra (hartchakra), vierde chakra, te openen ontvangen we de mogelijkheid tot oneindige liefde. Een goddelijke staat van zuivere liefde, zonder ons te richten naar een bepaald object/persoon.

 

Vishuddha chakra, vijfde chakra, brengt een staat van intense zuiverheid en diepe spirituele intuïtie met zich mee. 

 

Ajna chakra, zesde chakra,   geeft ons perfecte controle over ons subtiel lichaam en geeft paranormale krachten van helderziendheid. 

 

De zevende chakra, Saharara chakra, is verantwoordelijk voor de staat van eenheid tussen de mens en het Absolute Transcendentale, de hoogste bewustzijnsstaat. 

 

Door het in evenwicht brengen van de vrouwelijke en mannelijke aspecten van onze persoonlijkheid, door het openen van onszelf zodat we resoneren met de positieve energieën van de Macrokosmos, vergemakkelijkt Hatha Yoga een diepe transformatie van ons innerlijke zelf. Ons bewustzijn wordt vergroot tot het oneindige, het hart wordt gevuld met gelukzaligheid – dit zijn de ervaringen van vele mensen die dit spiritueel pad hebben bewandeld.