Yoga - Meditatie - Ayurveda
  • nl
  • en
  • de
  • fr

Critical Alignment yoga

 

Critical Alignment Yoga is een vorm van Hatha yoga die gebaseerd is op de yoga traditie én moderne inzichten op het gebied van bewegingswetenschap.

 

Het is een onderbouwde methode om zowel negatieve voorkeurshoudingen en - bewegingen als negatieve gedachtepatronen, ontstaan door de opbouw van onder andere stress, te leren doorbreken. Critical Alignment pakt chronische stress op zowel het psychische als het lichamelijke vlak aan.

 

Critical Alignment yoga kenmerkt zich door zijn heldere techniek en de mogelijkheid om deze voelbaar te maken. Het brengt de balans terug tussen het lichaam en geest. Naast de traditionele yogahoudingen worden er oefenigingen gedaan met ondersteunende hulpmiddelen, hierdoor wordt doorgedrongen in spieren en gewrichten waardoor deze beweeglijker en krachtiger worden.

 

Deze methode is ontwikkeld door yogadocent Gert van Leeuwen en wordt gedetailleerd beschreven in zijn boek ‘Critical Alignment‘. De yoga vorm is makkelijk te combineren met andere yoga vormen wordt ook wel Bharata yoga genoemd.