Yoga - Meditatie - Ayurveda
  • nl
  • en
  • de
  • fr

Kundalini yoga

 

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga waarbij meteen wordt ervaren wat de oefening doet.

 

De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties.  De yogavorm werkt op het zenuwstelsel en klierensysteem, het voert gifstoffen af en zorgt voor diepe ontspanning.

De diepe ontspanning geeft inzicht in emotionele blokkades en angsten. Kundalini yoga zorgt voor bewustwording van de gedane acties waardoor beter kan worden gecommuniceerd. Deze oude yoga techniek is vanuit de Sikh traditie mondeling doorgegeven en in 1960 overgebracht naar het westen door Yogi Bhajan.

 

Yogi Bhajan (Harbhajan Singh Khalsa) introduceerde de authentieke Kundalini yoga in het Westen. Volgens zijn leer brak de eeuwenoude code van geheimhouding en ging in het openbaar lesgeven. Yogi Bhajan is geboren in 1929 in India. Zijn spirituele reis begon op zijn 7de jaar en op zijn 16de leeftijd werd hij door zijn leraar erkend als Meester in de Kundalini Yoga. Hij stond ook bekend als de Mahan Tantric, de enige ter wereld die de Witte Tantra mocht onderwijzen.