Yoga - Meditatie - Ayurveda
  • nl
  • en
  • de
  • fr

Yin yoga

 
De versterkende en verstillende vorm Yin yoga is een rustige, open vorm van yoga voor een gemiddelde conditie en gezondheid.
 
Yin yoga transformeert verzet en oordeel door middel van yogastretches naar nieuwsgierigeheid. Er wordt gewerkt op de diepere spieren, botten, bindweefsel en de meridianen.
 
Het lichaam wordt niet gebruikt om in een houding te komen maar de houding staat ten dienste van het lichaam. De grondlegger is de Amerikaan Paul Grilley, die onderricht geeft in yoga en anatomie. Zijn theorie is gebaseerd op onderzoeken en geschriften van de uit Tokio afkomstige Hiroshi Motoyama, die als yoga beoefenaar en wetenschapper veel kennis heeft van energiebanen en acupunctuur. 
 

Yin yoga is bij uitstek  geschikt voor mensen die gewrichten en het bindweefsel in het bekken en rug belasten. Het lichaam heeft dan veel energie nodig om rechtop te blijven waardaar spieren verkorten. Bij Yin yoga worden de spieren losgelaten. Deze vorm van yoga kan het best 's morgens worden beoefend omdat dan de spieren nog stijf zijn waardoor je snellen bij de bindweefsels en gewrichten komt. 

 

Chris Ramkema is degene die de vorm Yin yoga naar Nederland heeft gebracht. Hij heeft zijn yoga school in Den Haag.