Yoga - Meditatie - Ayurveda
 • nl
 • en
 • de
 • fr

Water de kracht van ons leven

 

Voldoende water drinken

Voor iedereen geldt:een gezonde levensstijl is belangrijk om lekker in je vel te zitten. Gezond en gevarieerd eten, regelmatig bewegen, voldoende rust en ontspanning én genoeg water drinken is van het grootste belang. Voor jong én oud.

 

Het belang van water

Water met een goede structuur en werkt heilzaam in alle levensprocessen van de aarde, het planten- en dierenrijk en de mens. De meeste mensen worden steeds bewuster dat schoon drinkwater voor onze gezondheid van essentieel belang is. De aarde bestaat voor het grootste deel uit water, ons lichaam bestaat ook uit circa 65 % water. Het grootste deel van dit water zit in ons bloed.

 

Dankzij water kunnen we afvalstoffen uit ons lichaam verwijderen. Water regelt de lichaamswarmte (door transpiratie) en transporteert voedingsstoffen, vitaminen en mineralen in ons lichaam.

 

Een volwassen persoon heeft ongeveer 2,5 liter per dag nodig. Ongeveer 1,5 tot 2 liter water dienen we te drinken, de rest komt via voeding tot ons. Om vocht tot ons te nemen is helder en zuiver water of goede kruidenthee of vruchten- of groentedranken, het beste. Koffie en thee onttrekt juist water aan ons lichaam. Wanneer we onvoldoende vocht in ons systeem hebben, weten de hersenen dat onze afvalstoffen niet verwijderd kunnen worden en kunnen er eveneens minder voedingstoffen worden opgenomen. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.;

 

Water en onze overheid

De overheid zegt dat ons leidingwater en bronwater aan strenge eisen dient te voldoen en meet nauwkeurig de toegestane normen. Maar wat zijn de normen? Zijn de belangen en normen de juiste? De beweringen van aantal onderzoekinstituten zijn dat er veel ongezonde stoffen zoals medicijnresten en vele toxines zich in ons leidingwater bevinden. Bronwater, wat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt ook niet altijd goed uit de tests. Wij adviseren dan ook een waterzuivering te gebruiken om er zeker van te zijn dat u goed water tot u kan nemen.

 

Functies van zuiver drinkwater op een rij:

 • het op peil houden en transformeren van lichaamsstoffen en lichaamsvocht;
 • een goede doorbloeding en energieverdeling;
 • afvoer afvalstoffen en toxines;
 • opnemen van voedingsstoffen, mineralen en vitamines;
 • een goede spijsvertering;
 • het regelen van de lichaamstemperatuur;
 • het fris en zacht houden van de huid.

 

Door onze welvaart en de bijbehorende industrialisatie is het water op onze planeet ernstig vervuild. Het aantal ongewenste stoffen in ons drinkwater neemt alsmaar toe, maar weten we welk effect deze restanten kalk, chloor, bacteriën, medicijnen, fluor en onkruidbestrijdingmiddelen op ons lichaam heeft? Kalk uit het leidingwater wordt bijvoorbeeld niet door ons lichaam opgenomen en kan o.a. verstoppingen in bloedvaten veroorzaken.

 

Kalk waar ons lichaam wel wat aan heeft zit in onze (biologische) voeding. Het drinken van kraanwater is door deze vervuiling niet zonder risico voor onze gezondheid, terwijl water juist een zuiverende werking zou moeten hebben omdat het zoveel afvalstoffen in zich op kan nemen.

 

Wij zijn van menig dat iedereen moet kunnen beschikken over veilig en vitaal drinkwater zonder het milieu te belasten met het vervoeren van grote hoeveelheden flessenwater.