Yoga - Meditatie - Ayurveda
  • nl
  • en
  • de
  • fr

Aerial yoga


Aerial yoga, ook wel Anti Gravity Yoga of Hangmat yoga genoemd, is een vorm van yoga dat  yoga asanas combineert met gecontroleerde bewegingen.
 
Wat je er voor nodig hebt is een doek of yogaswing die stevig en verantwoord is bevestigd zodat je er in kunt hangen, je lichaam en de zwaartekracht.  Het is een nieuwe trend binnen de yoga waar je op persoonlijk en spiritueel vlak je grenzen verlegd. Het op deze manier beoefenen van yoga ontlast de spieren en de gewrichten, de schouders worden gestabiliseerd en soepel, de buikspieren versterken en wervelkolom wordt flexibeler. 
 
Aerial yoga, Anti Gravity Yoga, is ontwikkeld door voormalig turnster en danser Christopher Harrison, Harrison ontwikkelde AntiGravity Yoga als training waarbij rekken en versterken zonder overbelasting voor gewrichten en wervelkolom. De sleutel tot AntiGravity Yoga is de hangmat, een strook van zijdeachtige stof die als steun fungeert. Met behulp van de hangmat, leer je omkeren en zwevend in de lucht te hangen. De doek ondersteunt de heupen en fungeert als een stoel.
 
Deze vorm van yoga, voort komend uit Iyengar yoga, ontspant zowel lichaam als geest op een bijzondere wijze. Door de oefeningen in de doek uit te voeren worden bepaalde de houdingen makkelijker terwijl andere meer concentratie vragen. De kracht en flexibiliteit die u krijgt van AntiGravity houdingen bieden kracht en flexibiliteit in yoga.